Första projektpresentationen av Digitala modeller

Imorgon på Nordiska museet anordnar Digisam ett seminarium med syfte att fördjupa dialogen mellan minnesinstitutioner och universitet – i detta fall med utgångspunkt i de fem projekt som beviljats medel i den första utlysningen från Vitterhetsakademin och RJ kring “Samlingarna och forskningen” förra året. Programmet finns här: Dagordning_ digisam_RJ-sem. Projektet “Digitala Modeller. Teknikhistoriens samlingar, digital humaniora & industrialismens berättelser” tilldelades då medel – allt i form av ett samarbete mellan Tekniska museet och HUMlab på Umeå universitet. Jag leder detta projekt och gör imorgon min första presentation (även om projektet officiellt inte startar förrän i april). Mina slides kan laddas ned här: snickars_digitala_modeller_presentation.