Kommentar i SvD om digital agenda

Idag har jag publicerat en kommentar i SvD apropå, It i människans tjänst – en digital agenda för Sverige. Artikeln inleds så här:

Om nu kommunikation är ”en nödvändighet i ett modernt demokratiskt samhälle”, ja då bör Sverige verka för ett öppet ”och robust internet”. I alla fall om man ska tro it-minister Anna-Karin Hatt och den digitala agenda som presenterades förra veckan. Fyra strategiska it-områden ska prioriteras: förenklad access, e-tjänster, infrastruktur och samhällsutveckling. Agendan tar full sats och griper om det mesta – från förbättrad e-handel och nationell eHälsa, till it som pedagogiskt verktyg. Men det är faktiskt påfallande ofta välgenomtänkt och snyggt resonerat, till exempel om nätneutralitet och behovet ”mjuk infrastruktur”.

Läs vidare och ladda ned kommentaren här.