Mediernas framtid

Så är den då äntligen klar och tryckt – boken om iPhone som jag och Patrick Vonderau arbetat med de senaste året, Moving Data. The iPhone and the Future of Media. Det är en titel som möjligen är lätt hyperbolisk, men mobila medier är trots allt framtiden. Att förlaget Columbia University Press har boken just nu på sin förstasida är såtillvida inte förvånande – och bättre reklam än så kan man knappast få. Bokens introduktion kan också läsas här eller laddas ner här som pdf.

Ryktet gör gällande att en iPhone 5 kommer till hösten – detta helt i linje med att denna “telefon” nu funnits i just fem år. Under dessa år har mer än 500 000 appar utvecklats – och detta trots att visionären Steve Jobs inte trodde att det skulle vara möjligt att bygga egen hårdvara kring extern kod; i de första reklamfilmerna om iPhone – se dem till exempel på YouTube – sägs alls inget om appar. Möjligen kommer jag att skriva något om just detta på Columbia University Press blogg framöver.