Dagens Nyheter om Den svenska enhörningen

Vi kan inte direkt klaga på förhandsreklamen för vår kommande Spotifybok, Den svenska enhörningen. Idag har DN publicerat ett stort uppslag – som nu även ligger online: Nu ska Spotify valsa in på New York-börsen. Journalisten Pia Gripenberg skriver bland annat:

DN berättar om bolagets resa från Stockholmsförorten Rågsved till kapitalismens högborg Wall Street. Viktigaste stoppet på vägen var Kungliga Tekniska högskolan och ett gäng drivna programmerare … För det var där allt startade. Med Eks och Lorentzons teknikintresse och diffusa idéer om att det går att tjäna pengar på att ha många besökare på en sajt. Musikindustrin var samtidigt inne i en dödsspiral i Sverige. Cd-försäljningen rasade i takt med att piratsajterna blev bättre. Det blev inspirationen till Spotifys affärsidé.Forskaren Rasmus Fleischer och professor Pelle Snickars pekar ut en alternativ födelseplats i sin kommande bok ”Den svenska enhörningen. Storyn om Spotify”. Den platsen är Kungliga Tekniska högskolan på Valhallavägen i Stockholm. Därifrån kom ett gäng nyutexaminerade programmerare som förverkligade Ek och Lorentzons idé.

Vår bok kommer förhoppningsvis vara ute i handeln någon av de första veckorna i april.