Om boken Den svenska enhörningen i Expressen

Idag har Expressen publicerat ett en helsida om Spotify och den kommande börsintroduktionen. Johan Anderbergs artikel är delvis baserad på en förhandsläsning av min och Rasmus Fleischers kommande bok, Den svenska enhörningen. Storyn om Spotify. “Spotify handlade inte ens om musik från början”, kan man läsa. “Affärsidén gick ut på att sälja reklam. Både Ek och Lorentzon kom från den digitala reklamvärlden, och företaget var från början ingenting mer än ett vitt papper med ett innovativt namn. Allt som stod klart vid denna tidpunkt var att “företaget skulle distribuera någonting till människor”, skriver författarna Pelle Snickars och Rasmus Fleischer i den ännu inte utgivna boken Den svenska enhörningen.” Det är förstås roligt att vår bok uppmärksammas redan före den publicerats – Expressenartikeln med den talande titel finns här: Spotify säljer – dig!