DIKA11.2 Vad är digital kultur?

Imorgon är det dags för den andra föreläsningen i kursen DIKA11 på kandidatprogrammet i digitala kulturer vid Lunds universitet. Vad är digital kultur frågar jag mig, och det kommer bland annat att handla om influencern Milla Sofia och medieteoretikern McLuhan, liksom när och var den digitala kulturen utspelar sig. Fokus under föreläsningen ligger också på kursboken Media, Culture and Society av sociologen (och min tidigare kollega) Simon Lindgren vid Umeå universitet. För den som är intresserad av en mer ingående genomgång av Simons bok så har vetenskapsteoretikern Christopher Kullenberg vid Göteborgs universitet (en annan kollega) ställt samman en utmärkt serie korta videoföreläsningar om boken som jag varmt rekommenderar. En PDF av min föreläsning för den intresserade finns här: